מתחם בורסת היהלומים הופך למקום המועדף של השגרירויות בישראל .

שגרירות דרום אפריקה השכירה שתי קומות במגדל המשרדים ''ששון חוגי'' במתחם.

שגרירות דרום אפריקה שבמשך יותר מ 19 שנה שכנה במגדל טופ שבמרכז דיזנגוף החליטה לעזוב את המרכז הפקוק של תל אביב ולעבור למגדל "ששון חוגי" במתחם בורסת היהלומים ברמת גן. השגרירות השכירה 2 קומות, ה-17 וה- 18, מרפסת רחבת ידיים בקומה ה-17 ו 14 מקומות חנייה תת קרקעיים. שטח כל קומה כ 800 מ"ר.  
העסקה בוצעה באמצעות חברת הנדל"ן "אינטר ישראל" ואדריאן בלומנטל המנכ"ל והמייסד של החברה סיפר לנדל"ן.קום: "העסקה עם שגרירות דרום אפריקה ממחישה את העובדה ששגרירויות רבות עוברות לאזור זה של מטרופולין תל אביב. החוזה שנחתם בין שגרירות דרום אפריקה והנהלת מגדל חוגי הוא לחמש שנים עם אופציה להארכה בעוד חמש שנים נוספות. למרות שלא נמסרו נתונים כספיים על העסקה, חן חוגי סמנכ"ל חברת חוגי פיתוח, בעלי  מגדל ששון חוגי והיועץ המשפטי של החברה סיפר לנדל"ן.קום ש"טווח דמי השכירות החודשיים במגדל נעים בין 85 שקלים ל 105 שקלים למ"ר".

החלטת שגרירות דרום אפריקה לעבור למגדל ששון היא חלק מגל חדש שבו שגרירויות רבות ששכנו במרכז הפקוק של תל אביב עוברות לאזורים עם גישה נוחה וקלה יותר. המעבר של שגרירות דרום אפריקה גם מבליט מגמה אחרת, שגרירויות שבעבר התאכסנו בבניינים קטנים משלהם, לפעמים בתי דירות שהוסבו לשגרירות,  מזניחים את הבדידות המזהירה ועוברים לרבי קומות. התופעה שכבר קיימת כמה שנים מטיבה עם בעלי מגדלי המשרדים שכן אין כמו שגרירות כדי לשפר את התדמית של בניין משרדים כלשהו ולהפוך אותו לסופר יוקרתי.

בלומנטל עוד סיפר: "יש לנו פניות של שגרירויות אחרות שגם הן רוצות לעבור מהחלקים הפקוקים של תל אביב או מבתים בודדים למקומות עם נגישות טובה יותר ובהקשר זה אזור בורסת היהלומים הוא מקום אידיאלי. יש לו נגישות תחבורתית נוחה לעורקי התחבורה העיקריים של גוש דן והוא לא רחוק מדי ממרכז תל אביב".

למרות שהשכירות במגדלי משרדים יכולה להיות יקרה יותר, השהות בהם נוחה יותר משום שהמגדל אחראי על השמירה ועל התחזוקה. בנוסף השגרירויות כמו חברות עסקיות רבות מחפשות נגישות נוחה.   
מגדל  המשרדים שהכי עמוס בשגרירויות הוא מגדל המשרדים ברחוב פריש מאחורי בית ציוני אמריקה. בבניין זה שוכנות השגרירויות של גרמניה, ספרד, פורטוגל, אירלנד, גרוזיה, יוון והקונסול הכללי של ניו זילנד, הלא הוא מר גד פרופר, אחד הבעלים של אוסם.
מתחם בורסת היהלומים הפך גם הוא למוקד משיכה לרגל של שגרירויות שונות. באזור זה שוכנת שגרירות בלגיה ששכנה בבניין נפרד, איך לא, ברחוב הירקון. שגרירות גאנה, ששכנה בבניין נפרד אי שם בצפון  תל אביב, שגרירות הולנד, שגרירות חוף השנהב, שגרירות הקהילייה האירופית, שגרירות קניה, והמועצה הבריטית ששכנה בבניין גדול ברחוב הירקון שהפכה לאכסניה של שגרירות הודו. בניין המוזיאון החדש מול מוזיאון תל אביב גם הוא הופך לבניין של שגרירויות. שגרירות יפן עברה לשם כפי שעשתה שגרירות דנמרק ששכנה עד כה בבניין משלה ברחוב הירקון. ברחוב ויצמן המקביל שוכן בית אסיה שפעם שכנו בו שגרירויות רבות, ביניהן האיטלקית, ההולנדית והיפנית. כיום היא מאחסנת את שגרירות שוודיה ולטביה.

פליטי בית אסיה עברו למגדל המוזיאון, לבית המסחר ברחוב קאופמן, ולמתחם בורסת היהלומים.

מגדל מרכזי מאוד שגם בו יש שגרירויות הוא "מגדלי דיזנגוף". במגדל זה שוכנים המשרדים של שגרירות דרום אפריקה וקפריסין. שגרירויות אחרות שוכנות בשתי קצוות העיר. במגדל רמת אביב שוכנות השגרירויות של נורבגיה ופינלנד שבעבר שכנו במבנים, הראשון ברחוב הירקון והשני בשדרות רוטשילד. גם שגרירות קרואטיה שוכנת במגדל רמת אביב.

בקצה השני של העיר באזור מנשיה במגדל הסחר התרכזו כמה שגרירויות דרום אמריקאיות. בעבר הלא רחוק שגרירות צ'ילה שכנה בווילה שנבנתה בשנות השלושים ובסגנון באוהאוס ששכנה ברחוב בלפור בתל אביב.

שגרירות קולומביה גם היא שוכנת במגדל זה וגם שגרירות מקסיקו ואילו שגרירות איטליה פליטה מבית אסיה שוכנת גם היא במגדל הסחר.

למרות שיש מעבר למגדלי מגורים כמה שגרירויות בולטות מחזיקות בבניינים גדולים משלהם. הבולטים שבהם: שגרירות בריטניה, ארה"ב, רוסיה, צרפת, הודו, וטורקיה ששוכנות ברחוב הירקון שהפך לרחוב היקר ביותר בישראל. האדמה שעליה יושבות השגרירויות האלו שוות מאות מיליוני דולרים. במידה והם פעם ירצו למכור לא יחסרו יזמים שימהרו להפוך אותם לבתי מלון או בנייני דירות יוקרה.

מדינות אחרות שמחזיקות במבנים משלהן:
הונגריה, רומניה והרפובליקה הצ'כית. הראשונה יושבת ברחוב פנקס והשנייה ברחוב צייטלין. לשני המבנים האלו יש היסטוריה: השגרירות ההונגרית נרכשה על ידי הונגריה עוד בשנת 1948 עם הקמת המדינה ושימשה כשגרירות מאז. יצויין שבמשך כעשרים שנה שהיחסים הדיפלומאטיים נותקו בין שתי המדינות המבנה נשמר על ידי אנשים שהוסמכו לכך על ידי ממשלת הונגריה. המבנה שבו שוכנת השגרירות הצ'כית נתרם לממשלת צ'כוסלובקיה  על ידי יהודי צ'כי שהיה גר בישראל. עם פירוק צ'כוסלובקיה לרפובליקה הצ'כית ולרפובליקה של סלובקיה הרכוש של המדינה המאוחדת חולק בין שני המדינות החדשות ובחלקה של צ'כיה נפל בניין השגרירות בתל אביב. בניין השגרירות  הרומנית נרכש בשנות החמישים. הוא היה בניין מגורים יוקרתי  (של אותם שנים) ברחוב אדם כהן.