10 סיבות טובות לקנות דירה חדשה

אם כבר הבנתם ששכירות היא השקעה לא נבונה, בלשון המעטה, ושאת התשלום החודשי מוטב להפנות למשכנתא עבור דירה משלכם  – הרווחתם. השאלה הגדולה היא במה להשקיע: בדירה מיד שנייה, או בדירה חדשה לגמרי. יש יתרונות לכאן ולכאן, אבל כשמניחים את שתי האפשרויות על כף המאזניים, הם נוטים לכיוון האופציה השנייה: דירה חדשה

ויש לזה לפחות עשר סיבות טובות:

1. מחיר אטרקטיבי.

על פניו, ההיגיון אומר שדירה מיד שנייה היא זולה יותר. במציאות במקרים רבים המצב שונה: התחרות בין הקבלנים יכולה להביא לירידה משמעותית ביותר במחירי הדירות החדשות, כך שהן יכולות להיות זולות יותר ממחיר דירה יד שנייה.

2.  מימון גמיש.

כשאתם קונים דירה מקבלן, יש אפשרות לפריסת תשלומים נוחה ביותר. יש גם קבלנים שיציעו סיוע משמעותי בשכר הדירה עד שתיכנסו לביתכם החדש. ברוב המקרים מלווה את הפרויקט בנק למשכנתאות, שמעניק לרוכשים תנאים נוחים ביותר. לפעמים המדינה נותנת הטבות כמו  סבסוד משכנתה או הטבות לקונים דירות בפריפריה. בקיצור, בדירה חדשה יש הרבה יותר אופציות לגמישות.
בדירה מיד שנייה בדרך כלל אין גמישות בעניין הכספי. המוכרים כבר קנו דירה אחרת, או נמצאים בתהליך של קנייה, והם צריכים את הכסף מהר, ובתוך זמן קצוב ונתון.


3. פיתוח סביבתי.

ברוב המקרים, דירות חדשות נבנות כחלק משכונה. הכיוון השולט היום הוא בניית שכונות שלמות, סגורות. שכונה כזו תכלול מגוון שירותים ויתרונות, כגון פיתוח סביבתי, גני שעשועים לילדים, שטחים ירוקים, שירותים קהילתיים (גן ילדים, בית ספר) ועוד. אומנם דברים אלה נבנים בהדרגה, אבל בסופו של התהליך תרוויחו שכונה נוחה לתפארת.

4. שלח לי שקט.

אומנם רוב השכונות החדשות ממוקמות בפרברי בעיר, ולא בסמוך למרכזי הקניות, הבנק, הדואר וכו', אבל מצד שני, תרוויחו המון שקט ושלווה – דבר שכידוע אין לו מחיר.

5. חיסכון בעוגמת נפש.

בדירה חדשה - הכל חדש. הדבר משמעותי במיוחד כשמדובר במערכות החשמל והאינסטלציה, איכות חומרי הבנייה והבנייה עצמה. אתם יודעים בדיוק מה אתם מקבלים, הכל עובד והדבר מונע הפתעות מהסוג הלא נעים, בהן אתם עלולים להיתקל ברכישה של דירה מיד שנייה. כי אין מה לעשות, עם הזמן הכל מתיישן ודורש שיפוץ, ואחרי עשרים-שלושים שנה, הכלה כבר לא ממש צעירה ובריאה.
חיסרון נוסף של דירה מיד שנייה: במקרים לא מעטים בזמן הקנייה הדירה מושכרת. וכך, מרגע הרכישה ועד שאתם מקבלים את הדירה עלולים לצוץ בה נזקים נוספים, ועכשיו – לכו תתווכחו כשהחוזה כבר חתום ורוב הכסף כבר שולם, אלא אם כן דאגתם מבעוד מועד להכניס סעיף רלוונטי בחוזה. בכל מקרה, מדובר בכאב ראש לא קטן.

6. יש אחריות.

חוק המכר דירות מחייב את הקבלן לאחריות מקיפה על הדירה לתקופה של מספר שנים. המשמעות: יש לכם כתובת. בדירה יד שנייה – אם הצנרת דולפת או רחמנא לצלן - מתפוצצת, אתם בבעיה רצינית, שאותה עליכם לפתור בעצמכם. וגם אם יש לכם ביטוח, עדיין אתם נדרשים לסכום לא מבוטל של השתתפות עצמית.


7. השליטה בידיכם.

שליטה זוהי מלת מפתח בהתלבטות בנוגע לקנייה של ישן מול חדש. כשאתם נכנסים לדירה חדשה, ובמיוחד אם אתם רוכשים אותה בשלב "הנייר", אתם יכולים מראש לבחור מראש את הדירה שנמצאת במיקום הנוח לכם בבניין, מבחינת כיווני אוויר, להזיז קירות, לאחד חדרים, לעצב את הדירה כאוות נפשכם (ריצוף, אמבטיה, מטבח וכו'), להוסיף נישות גבס, להזיז ולהוסיף נקודות חשמל ואינסטלציה - לנוחותכם המירבית. כמות מסוימת של שינויים והתאמות, על פי ההסכם עם הקבלן, אפשר לבצע ללא תוספת תשלום, וגם כשאתם חורגים, מדובר בתשלום נמוך יחסית. בדירה מיד שנייה הפעולות הללו דורשות שיפוץ יסודי, הכרוך בזמן רב, טרחה עצומה, וכמובן במחיר יקר בהתאם.
  
 

8. חדשנות ואיכות.

גם אם החלטתם לבחור בפריטי העיצוב שמציע הקבלן – הריצוף, ארונות המטבח, הברזים, האמבטיה וכו' –  אתם מקבלים עיצוב עדכני וחדיש, ומחומרים איכותיים. בנוסף,  כיום חברות הבנייה מציעות מגוון רחב של פריטים וגוונים לבחירה, וכמעט כל אחד יכול לכוון לטעמו האישי. בדירה מיד שנייה, אתם תלויים בטעמו האישי של המוכר – ובמקרה הטוב  (והנדיר) תוכלו לחיות עם זה". בדרך כלל מדובר במסע במנהרת הזמן אל עיצוב מיושן, ועוד לא אמרנו מלה על המצב הלא ממש מרנין שבו אתם מוצאים, במקרים רבים, את  המטבח, האמבטיה, הארונות וכו'. לכן דירה מיד שנייה והמון כסף (לשיפוץ ולרכישת פריטים חדשים) הם שני מושגים שהולכים, לא פעם, יד ביד ובנשימה אחת.

9. מנעמי המעלית.

היום בכל בניין חדש מותקנת מעלית. לעומת זאת, סביר להניח שאם אתם קונים דירה ישנה בבניין בן שלוש או ארבע קומות. לא תהיה בו מעלית. נכון, היום אפשר להתקין מעליות בבניינים כאלה, אבל מדובר בפרויקט מסובך ויקר, שללא הסכמת הרוב המוחלט של הדיירים אינו יכול להתבצע.


10. תוספות במתנה.

קבלנים רבים מציעים היום מתנות אטרקטיביות יחד עם רכישת הבית. למשל אבזור כללי של הבית במכשירי חשמל או בריהוט. לעומת זאת, ברכישת דירה מיד שנייה אולי המוכרים יעשו לכם טובה וישאירו את ארון הקיר הישן שקנו לפני 20 שנה.



הכתבה נכתבה ע"י אתר: http://www.bayit.info