אטיאס: הצלחנו לעצור את עליית מחירי הדירות; עכשיו תבוא הירידה
שר השיכון אמר בוועדת הכלכלה: ''כשמשחררים בבת אחת הרבה דירות, זה אומר לקבלנים - המצב יימשך, אל תתנו מחירים גבוהים מדי לקרקע''. לדבריו, יש לחזור ולתכנן באזור המרכז''
כתבתו של אודי חודי, מהאתר כלכליסט
"בישראל צריכים 40 אלף יחידות דיור לפי הגידול הטבעי. כיום יש בשוק כ-30 אלף, מה שגורם לעליית מחירים חריפה - בנוסף לריבית הנמוכה שמשכה אנשים לשוק הנדל"ן ופחות להשקעות בבנקים. כשמשחררים בבת אחת הרבה דירות, זה אומר לקבלנים - המצב יימשך, אל תתנו מחירים גבוהים מדי לקרקע. אני מעריך שככל שנוציא יותר קרקעות לשיווק, זה ירגיע את המחירים" - כך אמר היום שר הבינוי והשיכון אריאל אטיאס בוועדת הכלכלה.
אטיאס, שהציג את תוכנית העבודה של המשרד ל-2010, הוסיף: "את העצירה ניתן כבר לראות, אחרי זה תבוא הירידה במחירים". לדבריו, "בממשלה הקודמת הוחלט על ידי אגף התקציבים של האוצר לא לתכנן באזור המרכז על מנת לפתח יותר את הפריפריה. אנחנו חושבים להפסיק את המדיניות הזו, מאחר שמדובר בתכנון עתידי - ונוצר מצב שאין אופציה על המדף לשיווק דירות במרכז. כרגע התמהיל הוא שלושה רבעים לפריפריה, רבע למרכז. גם ראש הממשלה ומשרדים נוספים, כולל משרד האוצר, מסכימים על ביטול החלטת הממשלה מ-2008, ואני מקווה שבחודש הקרוב זה אכן יקרה ומשם תהיה אפשרות להמשיך לתכנן גם באזור המרכז".
במסגרת תוכנית העבודה לשנת 2010 אותה הציג משרד השיכון היום נכללים כמה יעדים רב שנתיים, בהם הגדלת מלאי קרקע זמין למגורים על ידי תכנון ושיווקים באזורי הביקוש והפריפריה, הפעלת הרשות להסדרת התיישבות הבדואים בנגב, שדרוג המרקם הפיזי הקיים, פתרונות לסיוע בדיור, שיקום שכונות פיזי וחברתי והתחדשות עירונית.
כמו כן, הציב לעצמו המשרד יעדים שנתיים, בהם קידום יישובי קבע למפונים וכן הקמת יישובים לפי החלטות ממשלה, יישום שלב ב' של מיגון יישובי עוטף עזה, כתיבת קוד הבנייה, הגברת אכיפת חוק רשם הקבלנים, יישום חוק המכר ואכיפתו וגיבוש הסדרה לקבוצות רכישה, סיוע לפרט ולאוכלוסיות חלשות והרחבת כלים העומדים לרשות המשרד לביצוע תכנון ופיתוח.
בתחום שיווק הקרקעות למגורים ממשיך אטיאס בקו אותו התחיל בספטמבר 2009. לפי התוכנית, ישווק משרד השיכון לבדו קרקע לכ-15 אלף יחידות דיור, עלייה של כ-50% לעומת 2009. ח"כ אופיר אקוניס, יו"ר ועדת הכלכלה, אמר: "נראה כי הצעדים שהחל לבצע ומבצע משרד השיכון נותנים אותותיהם בשוק. לפי נתוני משרד האוצר, נראה שמחירי הדיור סיימו את עלייתם החדה בסך של 36% ב-2008-2009, וכעת מתחילה מגמה של בלימה והתייצבות".
כתבתו של אודי חודי, מהאתר כלכליסט