בונים יותר בתים פרטיים

עליה של 35% בבניית צמודי קרקע בשיטת בנה ביתך. הלהיטים: גדרה, נס ציונה, כפר יונה, זכרון יעקב וכרכור

הכתבה בחסות ערוץ

עליה דרמטית בהיקף הבנייה של בתים צמודי קרקע בשיטת "בנה ביתך" - כך עולה מנתוני מרכז הבנייה הישראלי.

מניתוחי מחלקת המחקר המרכז, מסתבר כי מתחילת השנה יש עליה של 35% בהיקפי הבנייה של צמודי קרקע בשיטת בנה ביתך. הביקושים מחולקים בעיקר לצפון ולשפלת הארץ. בצפון הארץ: גליל מערבי, גליל עליון, רמת הגולן ובישובי הכנרת נמצאים 45% מכלל הבנייה בצמודי קרקע בשיטת בנה ביתך. בשפלה ובדרום יש עליה 30%-40%. מרכז הארץ כמעט ואינו שותף לחגיגה.

ע"פ נתוני הלמ"ס מתחילת החודש צמודי הקרקע מהווים 42% מהסך הכולל של התחלות הבנייה בישראל.

מבוקשות : גדרה ונס ציונה

לדברי קובי לנגליב, מנכ"ל מרכז הבנייה הישראלי, "באזור השפלה ניתן להצביע בבירור על עלייה גבוהה במיוחד של ביקושים לבתים בבנייה עצמית, בגדרה, גן יבנה ונס ציונה". כך למשל גדרה שאינה נחשבת ליקרה ומנתה בעבר רק כמה אלפי יחידות דיור, עשתה קפיצה משמעותית בשנת 2007 והיום רבים מבקשים לבנות בה את ביתם. הכבישים החדשים שנסללים אל הערים הללו הפכו אותן להרבה יותר נגישות.

עוד דוגמה ליישוב בו הבנייה והביקושים צפויים להרקיע לשחקים עם הגעתו של כביש 6 אליו, הוא זכרון יעקב. עיר מבוקשת נוספת לצמודי קרקע היא נס ציונה, שם ניתן למצוא עדיין קרקעות לא מופשרות במחירים אטרקטיביים, שצפויים לקפוץ לאחר הפשרתם בעשרות אחוזים.

"רבים מהישראלים הבינו כי על מנת להגשים את חלומם לבית צמוד קרקע יש להתרחק ממרכז הארץ, לעבור לחפש קרקעות באזורים מרוחקים יותר, אומר לנגליב. "בשרון הצפוני ניתן למנות בין המקומות המבוקשים בהם ניתן להגשים את חלום הבית עם גינה, את הערים פרדס חנה, כרכור וכפר יונה. שם, כתוצאה ישירה מסלילת כביש 6, התקצרו המרחקים למקומות העבודה במרכז הארץ.

בפרדס חנה ובכפר יונה, למשל, עלו מחירי הנכסים משמעותית כתוצאה מסלילת כביש חוצה ישראל, שבעצם הפך אותם לחלק ממרכז הארץ והמחירים שם יעלו להערכתי בעוד כ-5-7 אחוזים".