בחירת גופי תאורה המתאימים לחלל המטבח בבית ארבעה נגרים

המטבח שלכם מקבל היום אופי שונה וייחודי. מה יכול להיות נוח ומפנק יותר מתאורה למטבח?

גופי תאורה פנימיים וחיצוניים יכולים להדגיש את יופיים של הפריטים המצויים בארון וגם להיות פונקציונאליים בהארת החפצים, או גופי תאורה חיצוניים המשתלבים בחלל המטבח היכולים גם להאיר על אובייקטים שנועדו לקישוט וליופי, למשל פינת הבישול, אזור הישיבה וכו'. סביר להניח שתיתקלו במיטב סוגי המנורות, ספוטים עם נורות הלוגן, או הניאון, לידים ועוד.

אורלי בקרמן הבעלים והמנכ"ל של בית ארבעה נגרים, הנציגה הבלעדית בישראל של מותג מטבחי היוקרה  LEICHT , מייעצת לכם כיצד להחליט באיזו תאורה להשתמש בחלקיו הפנימיים של המטבח, כמו: פנים הארונות, הפרדה בין חלקיו השונים (שיש וארון, קיר ותקרה מדפים פנימיים וכו').

ראשית הגדירו את חלל המטבח שלכם:

תאורה במטבח צריכה להתאים לצרכים הייחודיים שלכם, אבל לא פחות מזה גם למבנהו של המטבח. ככלל המטבח זקוק לתאורה חזקה בעיקר בסמוך למשטחי העבודה בו. במטבח קטן רצוי לבחור גוף תאורה מרכזי עם אור חזק, אני ממליצה על תאורת פלורסנט לבן. אפשר לבחור נקודות גבוהות בפינות המטבח ולהתקין ספוטים עם עוצמת אור חלשה אך בהירה על מנת להדגיש פינות במטבח ובכך ליצור אשליה של עומק במטבח.

במטבחים הפתוחים לחלל האירוח, מעבר לגוף תאורה מרכזי, כדאי להוסיף גם גוף תאורה אלטרנטיבי שיחמיא לאזור. תאורה כזו ניתן להשיג באמצעות גופים שקועים מאחורי קרניז, או מדף ולחילופין באמצעות ספוטים.

הכינו רשימה לדרישות האור הנחוצות בחלל זה:

אני ממליצה לבני הזוג להכין רשימה המשקפת את דרישות האור באזור חלל המטבח וחלל המגורים בכלל.

היכן נחוצה תאורה חזקה ושימושית והיכן דווקא עדיף להתמקד בתאורת אווירה. יש לקחת בחשבון את כמות האור הטבעי שיש בבית ובחדריו השונים, גובה התקרה ואת מבנה החלל (ריבועי, צר, רחב וכדומה).

כיצד לשלב מספר גופי תאורה שיתנו מענה הן לפונקציונאליות והן לאווירה במטבח:

קיימת תאורת משטח, תפקידה להאיר את משטחי העבודה ורצוי למקם אותה בדרך כלל מתחת לארונות עליונים. קיימים מספר שיטות להרכבת תאורה שכזו, הפופולאריות ביותר הן תאורת ספוטים השקועים בתחתית הארון העליון, זוהי תאורה נקודתית המפיצה אלומות אור בנקודות שונות על גבי משטח העבודה.

אפשרות נוספת להרכיב תאורת
PL, תאורה המוחבאת בתוך מדף זכוכית בתחתית הארון. תאורה זו מפזרת את אלומות  האור על כל משטח העבודה וניתן להניח כלי אחסון ומוצרים על גבי המשטח המואר.

לתאורת פנים לארונות ויטרינה, רצוי להשתמש בספוטים. גופי תאורה אלו מאפשרים גישה נוחה למוצרים ומדגישים את העיצוב והיופי בפריטים הנמצאים בארונות.

לתאורת הפנים במגירות ולתאורה בין הארונות למשטחי השיש, רצוי להשתמש בגופי תאורה הנקראים  LAD . אלו גופי תאורה עיצובים הבנויים כגופים קטנים וזוהרים דמויי יהלומים, המקרינים יוקרה למטבח וכן משמשים כתאורת אווירה.

לתאורת המדפים הדקורטיבים (שאינם בתוך הארונות) אשר תלויים על הקיר והמשמשים בין השאר להנחת חפצי אמנות ומוצרים דקורטיבים, אפשר להשתמש בתאורה לבנה של PL.