ברחוב הירקון לא עוצרים באדום. מחירי הנדל''ן משתוללים.
במהלך השנים האחרונות מחירי הנדל"ן היוקרתי באזור המטרופוליטאני של תל אביב רק עולים ואילו עבור מחירי הנדל"ן ברחוב הירקון והרברט סמואל השמיים הם הגבול, אך לא רק שם.
לפני כחצי שנה נמכר נכס נדלנ"י בהרצליה פיתוח במחיר של כ-29 אלף דולר למ"ר. בתל אביב עצמה בוצעו עסקאות נדל"ן במחירים של בין 15,000 ל 20,000 דולרים למ"ר כמו למשל העסקאות שבוצעו במגדל רוטשילד 1, ובמגדל G תל אביב אך המחירים ממשיכים לעלות וכשמדברים על יוקרה ועל מחירים יקרים, לרחוב הירקון בתל אביב אין הרבה מתחרים. קטעים גדולים של רחוב זה נחשבים ליקרים ביותר בארץ ביחד עם חלקים פחות נרחבים של טיילת הרברט סמואל.
רחוב הירקון של היום אינו רחוב הירקון של פעם. במשך שנים רבות רחוב הירקון היה שם נרדף לאזור פשע וזנות. היום הוא שם נרדף למחירים סופר יקרים ולמגורי יוקרה ואכן במהלך השנים האחרונות רחוב הירקון עבר הרבה תהפוכות.
בשנות העשרים והשלושים הרחוב הפך אט אט למרכז הבידור של תל אביב, לאורכו גם נבנו בתי דירות שבאותם שנים נחשבו ליוקרתיים אך משום קרבתם לים סבלו מבעיות קורוזיה אחזקה קשות.
עם קום המדינה לרחוב הירקון היו שני מאפיינים,הקטע צפונית לגן לונדון או מלון דן של היום היה החלק היוקרתי, משכנם של שגרירויות כמו זו של בריטניה וארה"ב ובתי מלון, כמו הילטון, דן ומלון שרתון והחלק הדרומי, שבמידה רבה היה מרכז הזנות שלתל אביב.
עם השנים התחיל שינוי מתבקש.
בשנות השמונים המאוחרות חברת היזמות אלרוב רכשה את בניין האופרה הישן בפינת הרחובות הירקון אלנבי ובנה את מגדלי האופרה, אז בניין הדירות הכי נחשב במדינת ישראל.
מאותו רגע קטע הרחוב מאלנבי עד למלון דן התחיל להשתנות והיום גם הוא חלק מהיוקרה התל אביבית. חלקו הדרומי יותר של הרחוב, זה שמשתרע מרחוב אלנבי ועד למגרש החניה של שוק הכרמל בעייתי יותר בעיקר משום שהוא נוטה מזרחה ומרוחק יחסית מהים.
בקטע דרומי זה, טיילת הרברט סמואל היא המשכו הטבעי של רחוב הירקון ונבנים שם מגדלי מגורים יוקרתיים במחירים שהם הרבה מעבר ל 12,000 דולרים למטר מרובע.
עכשיו כל בניין מתפורר, אם יש כאלו, נרכש במיליונים, נהרס ובמקומו נבנים דירות פאר שלבעליהם יש את האמצעים לשמר אותם מפני הקורוזיה המזיקה של הים והמחירים כאמור - בשמיים.
דניאלה בנעים, מנהלת סניף ת"א של סוכנות הנדל"ן היוקרתית אלקס לוסקי סיפרה לנדל"ן.קום:
"מחירי הנדל"ן ברחוב הירקון וטיילת הרברט סמואל, שאני רואה בו כהמשכו של רחוב הירקון, בין הגבוהים בישראל. עבור דירה בבניין ישן ומתפורר ניתן לקבל מחירים של מעל ל 7,000 דולרים למטר מרובע ואילו דירות בבניינים חדשים נמכרים בלא פחות מ 10,000 דולרים למטר מרובע ולפעמים בהרבה יותר. דירות חדשות ברחובות אלו נמכרות בדרך כלל ב מיליון דולר ויותר".
ברחוב הירקון בונים בגדול מבחינת המחירים. במגדל האופרה שנחשב למגדל ישן יחסית ופחות יוקרתי ממה שהיה בעבר, מחירי הדירות הם בדרך כלל מעל למיליון דולרים. דירת 90 מ"ר נמכרה לא מכבר בכ -1.05 מיליון אירו (5.3 מיליון ש"ח). במגדל דוד המלך שבסמוך למלון דן המחירים גבוהים עוד יותר ואילו בבית החדש שנבנה ברחוב הירקון 96 ושנקרא "HAYARKON 96" המחירים גבוהים עוד יותר ומגיעים גם ל 40,000 דולרים למטר מרובע. נשמע דמיוני אך זו המציאות.
עובד זנגי, מנהל השיווק המנוסה של הפרויקט הוא שועל וותיק מאוד בענף הנדל"ן עם ניסיון עשיר בתחום, והוא מספר שהמחירים המבוקשים לדירות בפרויקט ריאליים.
"המחיר שנקבת, 40,000 דולרים למטר מרובע הוא משום שער הדולר הנמוך, ריאלית הייתי מעמיד את המחיר יותר ברמה של 32 עד 35 אלף דולרים למטר מרובע.
זאת ועוד, המחיר שציינת מתייחס לשתי דירות הפנטהאוז שהן גם דופלקס בקומה האחרונה. מחירי הדירות האחרות נמוכים יותר, אך המחירים שנראים יקרים אינם כאלו משום שהפרויקט שלנו הוא פרויקט ייחודי, שממוקם במקום ייחודי. הבניין הוא ייחודי כי אנחנו משקמים ומשחזרים מבנה באוהאוס היסטורי ומוסיפים לו עוד קומות בבניה מודרנית שמשתלבת בישן.
המיקום ייחודי משום שהוא מול הים עם נוף לים ואין הרבה מקומות כאלו בישראל. בנוסף הוא מול מלון דן, והדיירים יכולים לקבל שירותי מלונאות מהמלון.
הפרויקט שלנו נבנה עבור אנשים שמוכנים לשלם ויש להם עם מה לשלם עבור איכות חיים וייחודיות. על פי סקרי השוק שערכנו יש הרבה כאלו, בעיקר יהודים עשירים בארה"ב, בריטניה, רוסיה וצרפת.
הפרויקט שלנו הוא לא רק איכות חיים הוא גם השקעה. נוף לים זה מוצר מבוקש מאוד בנדל"ן.אני סבור שמחירי הנדל"ן בכל רחוב הירקון ולא רק בפרויקט שלנו צופים לעלות.
יש הרבה ביקוש מיהודים בחוץ לארץ לדירות מול הים, אין עתודות קרקע כאלו כך שבעתיד הנראה לעין הביקוש יעלה בהרבה על ההיצע".