הארגונים שמתנגדים לרפורמה במנהל מקרקעי ישראל פונים לבג''ץ
'מטה המאבק בהפרטת קרקעות ישראל, שלח מכתב לראש הממשלה והיועץ המשפטי מני מזוז בדרישה שיוציאו את הרפורמה במקרקעין מחוק ההסדרים. לטענת מטה המאבק, הליך החקיקה בו נוקטת הממשלה להעברת הרפורמה לוקה באי-חוקתיות.
"מתברר כי תחת הכותרת המיתממת, שלא לומר מטעה, של הועדה ל"רפורמה במינהל מקרקעי ישראל" מסתתרת פעולת הפרטה מסיבית ובוטה של מקרקעי ישראל, כפי שבא לידי ביטוי מסוים בכותרת החלטת הממשלה "רפורמה במקרקעין", כך נכתב על ידי עורך הדין גלעד ברנע המייצג את 'מטה המאבק בהפרטת קרקעות ישראל' במכתב שנשלח לראש ממשלת ישראל בנימין נתניהו, יושב ראש הכנסת ראובן ריבלין, שר האוצר יובל שטייניץ, שר השיכון והבינוי אריאל אטיאס והיועץ המשפטי לממשלה מני מזוז.
עוד נכתב כי הניסיון לבצע הפרטה של מקרקעי המדינה לוקה באי חוקתיות בהיותו מנוגד באופן ברור וחד לציווי החוקתי של חוק יסוד מקרקעי ישראל: "מקרקעי ישראל... הבעלות בהם לא תועבר, אם במכר ואם בדרך אחרת."
"הפרטת קרקעות ישראל היא המהפכה הלאומית, הכלכלית-חברתית והסביבתית הגדולה ביותר מראשית ימיה של המדינה. לא ניתן להעביר מהלך עצום שכזה בבהילות ובמחשכים באמצעות חוק ההסדרים העמוס לעייפה בעוד מאות סעיפים. יש להביא סוגיה זו לדיון ציבורי מקיף, מעמיק ודמוקרטי העומד על השלכותיה הרות הגורל של הפרטה יסודית זו.חברי הממשלה מתבקשים להוציא את החלק העוסק ב"רפורמה במקרקעין" ממסגרת חוק ההסדרים בטרם יונח על שולחן הכנסת ולהורידו לאלתר מסדר יומה של הכנסת. היה ולא יעשה כן", מוסיפים במטה המאבק "לא תיוותר ברירה אלא להביא העניין לפתחו של בית המשפט הגבוה לצדק, והוא שיכריע בסוגיות האמורות".
אורי מתוקי, דובר מטה המאבק בהפרטת קרקעות ישראל, סיפר לנדל"ן.קום שכנראה לא תהיה ברירה אלא לפנות לבג"ץ בימים הקרובים.