השגרירויות מעדיפות משרדים רבי קומות.
מוכרות את מבני השגרירות ועוברות למבני משרדים רבי קומות.
בשנים האחרונות אנו עדים לתופעה חדשה. שגרירויות רבות ששהו בבניינים יחסית קטנים משלהם עוברים למגדלי משרדים.
שגרירויות אלו שכנו בבתי דירות שהוסבו לשגרירויות כמו שגרירות פולין ברחוב סוטין שבעבר הבית שימש כשגרירות גרמניה, ולפעמים במבני משרדים קטנים, כמו שגרירות פינלנד לשעבר בשדרות רוטשילד, אך עכשיו השגרירויות מזניחות את הבדידות המזהירה לטובת שהות עם גורמים אחרים במשרדים רבי קומות. יש סיבות רבות לכך אך העיקרית היא הנוחיות.
בתקופה זו יותר נוח להתמקד בכמה קומות במגדלי משרדים רבי קומות מאשר בבניין בודד.
התופעה קיימת כבר כמה שנים והיא מתקבלת בברכה רבה על ידי בעלי מגדלי המשרדים, כי אין כמו שגרירות כדי לשפר את תדמית המגדל, ומה שחשוב, דמי השכירות שניתן לבקש מהשוכרים.
יורם בלומנטל, אחד המנהלים של סוכנות הנדל"ן הגלובאלית קושמן אנד וויקפילד –אינטר ישראל שמתמחה בייעוץ לנדל"ן עסקי לא מופתע מהתגברות התופעה:
"יש לנו פניות של שגרירויות רבות שרוצות לעבור מרחוב הירקון, שהוא רחוב השגרירויות, למקומות עם נגישות תחבורתית טובה יותר. שגרירויות גם מעוניינות לעבור מבניינים יחסית קטנים שבהם ממוקמות שגרירויות שונות ולעבור למגדלי משרדים, למרות שהשכירות במגדלי משרדים יכולה להיות יקרה יותר משום שבמגדלי המשרדים הנהלת הבית אחראית על השמירה ועל התחזוקה. בנוסף, השגרירויות, כמו חברות עסקיות רבות מחפשות נגישות נוחה ומקומות חניה. ברחוב הירקון למשל זה בעייתי."
מגדל השגרירויות
מגדל המשרדים שהכי עמוס בשגרירויות , הוא מגדל המשרדים ברחוב פריש, זה שמאחורי בית ציוני אמריקה ונבנה על השטח שפעם שימש כגן הבית.
בבניין זה שוכנות השגרירויות של גרמניה, ספרד, פורטוגל, אירלנד, גרוזיה, יוון והקונסול הכללי של ניו זילנד. הקונסוליה הכללית של ניו זילנד שוכנת במשרדי אוסם- במקום שכן מר גד פרופר אחד הבעלים של אוסם משמש כקונסול כללי.
מתחם בורסת היהלומים הפך גם הוא למוקד משיכה של שגרירויות שונות. באזור זה שוכנת שגרירות בלגיה, ששכנה בבניין נפרד –איך לא, ברחוב הירקון. שגרירות גאנה, ששכנה בבניין נפרד אי שם בצפון תל אביב, שגרירות הולנד, שגרירות חוף השנהב, שגרירות הקהילייה האירופית, שגרירות קניה, והמועצה הבריטית ששכנה בבניין גדול ברחוב הירקון שנמכר לממשלת הודו ומשמש כשגרירות של מדינה זו.
מגדל המוזיאון החדש, שממוקם מול מוזיאון תל אביב גם הוא הופך למגדל של שגרירויות. שגרירות יפן עברה לשם כפי שעשתה שגרירות דנמרק ששכנה עד כה בניין משלה ברחוב הירקון. ברחוב ויצמן המקביל שוכן בית אסיה שפעם שכנו בו שגרירויות רבות, ביניהן האיטלקית, ההולנדית והיפנית. כיום נמצאות בו שגרירות שוודיה, ולטביה. בבניין אירופה הסמוך שוכנת שגרירות אוסטרליה. "פליטי" בית אסיה עברו למגדל המוזיאון, לבית המסחר ברחוב קאופמן במנשיה, ולמתחם בורסת היהלומים.
מגדל מרכזי מאוד שגם בו יש שגרירויות היא מגדלי דיזנגוף, במגדל זה שוכנים המשרדים של שגרירות דרום אפריקה וקפריסין.
שגרירויות אחרות שוכנות בשני קצות העיר.
במגדל רמת אביב בשכונת רמת אביב שוכנות השגרירויות של נורבגיה ופינלנד שבעבר שכנו במבנים נפרדים. הראשונה ברחוב הירקון והשנייה בשדרות רוטשילד. גם שגרירות קרואטיה שוכנת במגדל רמת אביב.
בקצה השני של העיר באזור מנשיה, במגדל הסחר, התרכזו כמה שגרירויות דרום אמריקאיות. בעבר הלא רחוק שגרירות צ'ילה שכנה בווילה יפיפייה שנבנתה בשנות השלושים ובסגנון באוהאוס ברחוב בלפור בתל אביב.שגרירות קולומביה גם היא שוכנת במגדל זה וגם שגרירות מקסיקו, ואילו שגרירות איטליה פליטה מבית אסיה שוכנת גם היא במגדל הסחר.
למרות שיש מעבר למגדלי משרדים כמה שגרירויות בולטות מחזיקות בבניינים גדולים משלהם. הבולט שבהם שגרירויות ארה"ב ובריטניה. הן מחזיקות בבעלותם מבנים גדולים מאוד ברחוב הירקון. גם שגרירויות רוסיה, צרפת, הודו, וטורקיה שוכנות ברחוב הירקון במבנים משלהם. רחוב הירקון הפך זה מכבר לרחוב היקר ביותר במדינת ישראל והאדמה שאליה יושבות השגרירויות האלו שוות מאות מיליוני דולרים. במידה והם פעם ירצו למכור לא יחסרו יזמים שימהרו להפוך אותם לבתי מלון או בניני דירות יוקרה.
מדינות אחרות שמחזיקות במבנים משלהן: הונגריה, רומניה והרפובליקה הצ'כית.
הראשונה יושבת ברחוב אדם הכהן, השנייה ברחוב פנקס, והשלישית ברחוב צייטלין. למבנים אלו יש היסטוריה.
השגרירות ההונגרית נרכשה על ידי הונגריה עוד בשנת 1948 עם הקמת המדינה, ושימש כבניין השגרירות מאז. יצוין שבמשך השנים שבהן היחסים הדיפלומאטיים בין שתי המדינות נותקו בעקבות מלחמת ששת הימים המבנה נשמר על ידי אנשים שהוסמכו לכך על ידי ממשלת הונגריה. המבנה שבו שוכנת השגרירות הצ'כית נתרם לממשלת צ'כוסלובקיה על ידי יהודי צ'כי שגר בישראל. עם פירוק צ'כוסלובקיה לרפובליקה הצ'כית ולרפובליקה של סלובקיה הרכוש של המדינה המאוחדת חולק בין שתי המדינות החדשות ובחלקה של צ'כיה נפל בניין השגרירות בתל אביב. בניין השגרירות הרומנית נרכש בשנות החמישים. הוא היה בניין מגורים יוקרתי (של אותם שנים) והוסב למבנה השגרירות של רומניה שבו שכנו גם המשרדים וגם דירות המגורים של אנשי השגרירות.