להפוך את אזור התעשייה של רמת גן לאזור מגורים

אזור התעשייה הישן של רמת גן משנה צורה במהירות. בשנות החמישים היה זה אזור של בתי מלאכה ותעשיה זעירה עם כמה מפעלים גדולים כמו עסיס ועלית. אזור מוזנח ולא אסטטי כמו אזורי התעשייה של אז.

משנות השבעים החלק הדרום מזרחי של המתחם, מה שהיה אז אזור התעשייה, הפך למתחם בורסת היהלומים אך החלק הצפוני בחלקו והמערבי נשאר אזור של בתי מלאכה ותעשיה ובלילה הפך לאזור האדום של גוש דן.

כיום איזור זה הופך בהדרגה לאזור משולב עסקי עם מגורי יוקרה.

הקונספט אינו חדש בעולם. הוא קיים בארה"ב ובבריטניה. בניו יורק מוקמים מבני מגורים יוקרתיים באזורים שנחשבו לאזורים עסקיים טהורים כשבמקרים רבים מגדלי משרדים עוברים מטמורפוזה והופכים למגדלי דירות.

גם בלונדון מגורי יוקרה נבנים במרחק הליכה של אזור הסיטי אך בלונדון ישנה מגמה שאינה חדשה - הפיכת מבני תעשיה ומלאכה למגורי יוקרה וזה קורה בצורות שונות גם בגוש דן.

הנמל של לונדון הפך לאחד מאזורי ה-IN של בירת בריטניה.  

עד לשנות השישים המוקדמות הנמל הגדול ביותר בעולם היה בלונדון. קומפלקס ענק של תעלות רציפים ומחסנים. אך בשנות השבעים הנמל כמעט חוסל וכל האזור העצום הזה הפך לשטח הפקר, אזור פשיעה שאפילו המשטרה חששה להיכנס אליה עד שעיריית לונדון החליטה לעשות משהו בנידון.
הגו תוכנית להפוך את המחסנים ואת בתי המלאכה למגורי יוקרה. בהתחלה היה זה קשה כי אנשים לא רצו לגור באזור פשיעה, אך בהדרגה האזור תפס את ה"יאפים" וכיום אזור זה נחשב לאחד האזורים היוקרתיים של לונדון, וונציה קטנה בליבה של לונדון עם תעלות מים שחוצות את המחתם הגדול לרוחבו ולאורכו ומשמשות לתחבורה ציבורית או אחרת.

זה מה שעשוי לקרות לאזור הדרומי ולחלקים באזור הדרום מערבי של המתחם שעדיין יש בו בתי מלאכה ובעיקר מלטשות שנעזבו כשמלאכת הליטוש עברה להודו.

לעיריית רמת גן יש מטרה להפוך את מבנים אלו למבני מגורים יקרים. העירייה רוצה לחסל את אזור האורות האדומים ורוצה חיים יותר תרבותיים בלילה. באזור הדרום-מזרחי יש כבר מספר מתחמי מגורים.

לפני כעשר שנים אפריקה ישראל הקימה כמה מבני דירות יקרים שכיום נמכרות ב כ- 6,000 דולרים למ"ר והפנטהאוזים גם ב 10,000 דולרים. בחלקו הדרום מערבי יש את השרתון סיטי טאוואר שחלקו התחתון הוא מלון והקומות העליונות הן דירות יוקרה. גם במגדל אביב קונספט דומה- הקומות תחתונות משמשות למשרדים והקומות העליונות הן דירות. 
סמוך לו חברת גינדי החזקות בונה שני מגדלי מגורים של 29 קומות כל אחד. קהל היעד הוא אנשי עסקים שפועלים באזור, יהלומנים, אנשי היי-טק, אנשי פיננסים וכו'. יהלומן הודי למשל רכש שלוש דירות בפרויקט מגדל "גרנד גינדי" וחיבר אותן יחד לדירת ענק אחת.

 עכשיו הגיע תורם של מבני התעשייה הישנים בחלק הצפוני של המתחם, בתי מלאכה מכל הסוגים, תעשייה זעירה, מחסנים. חלקם עומדים שוממים ומבנים אלו עשויים בעתיד הלא רחוק להפוך למבנה מגורים.

העיקרון עובד כך: לוקחים מבנה לתעשייה, מחלקים אותו לחללים גדולים שנקראים לופט עם תקרות גבוהות, מוכרים אותם וניתן להפוך אותם ליחידות דיור ייחודיות.

המחירים לא גבוהים אך השיפוץ יקר שכן מדובר במבנים שנבנו כדי לשאת את משקלם של מכונות תעשייתיות וכל שינוי נתקל בבעיות תכנוניות כי בניגוד למבנים אחרים שניתן להשאיר פאסד דק בלבד, במקרים אלו לא ניתן להרוס את הקירות. בלונדון ניצלו את זה לטובה מבנים סופר חזקים שיחזיקו עשרות ואפילו מאות שנים וגגות חזקים שיכולים לשאת כל משא כמו גנים תלויים וגם בריכות שחייה, ומה שמתאים באזור סגרירי של אזור הDOCKLAND  של לונדון בהחלט יכול להתאים לרמת גן שטופת השמש.