להרגיש בשוויץ ולגור בגליל
המועצה האיזורית משגב נמצאת בלב הגליל ובאחד המקומות היפים ביותר בישראל, שטח הררי יפה עמוס ירק בהחלט יכול להזכיר את ההרים הירוקים של מרכז אירופה.
המועצה מורכבת מ-35 יישובים, 29 מתוכם יישובים קהילתיים שמקורם במצפים שהוקמו בזמנו באיזור וכן 6 יישובים בדואיים.
אבטליון, אשבל, אשחר, גילון, הר-חלוץ, הררית-יחד, חרשים, טל-אל, יובלים, יודפת, יעד, כישור, כמון, לבון, לוטם, מורן, מורשת, מכמנים, מנוף, מעלה צביה, מצפה אבי"ב, עצמון, צורית, פלך, קורנית, רקפת, שורשים, שכניה, תובל. הישובים הבדואיים: דמיידה, חוסניה, כמאנה, סלאמה, ערב אל נעים, ראס אל עין. המועצה משתרעת על שטח של כ-170 אלף דונם כשחלקים גדולים הם שטחים פתוחים ומיוערים המשמשים כ"ריאות ירוקות" של המדינה.
משגב הוא אזור מתפתח מבחינה דמוגרפית שכן רוב הישובים קולטים תושבים נוספים. בישובים אין בנייה לגובה, כל הבניה היא כפרית, כלומר צמודות קרקע. מדי פעם מודיעים על שיווק מגרשים והתושבים החדשים בונים את הבתים בספציפיקציות שלהם.
כיום מוצעים לשיווק מגרשים בישובים הבאים:
באשחר - יישוב קהילתי משותף לחילונים ודתיים. בישוב כ-80 משפחות. היום מוצעים 15 מגרשים של חצי דונם כל אחד במחיר של כ-280 אלף ש"ח שכוללים: תשתיות ציבוריות מפותחות עד קו המגרש, תשלום למינהל, אגרות והיטלים שונים.
בלבון - יישוב קהילתי צעיר שקיים כ-8 שנים. יש בו כ-90 משפחות במגוון גילאים. בישוב זה מוצעים 56 מגרשים בגדלים שונים לבנייה עצמית בשיטת "בנה ביתך". גודל המגרשים נע בין 1,000 - 450 מ"ר במחירים שבין 198-345 אלף ש"ח. המחירים כוללים: דמי היוון למינהל, תשתיות מפותחות עד גבול המגרש, ליווי של עו"ד.
במורשת - יישוב קהילתי ציוני דתי עם 200 משפחות ופעילות דתית ענפה בראשותו של רב היישוב ובי"ס ממלכתי-דתי לכיתות א'-ו'. במורשת מוצעים 13 מגרשים של חצי דונם במחיר של כ-400 אלף ש"ח, ו-35 מגרשים של 400 מ"ר המיועדים לבנייה דו-משפחתית, במחיר של כ-340 אלף ש"ח. המחירים כוללים: תשלום למינהל, פיתוח תשתיות ציבוריות, פיתוח תשתיות פרטיות בתוך המגרש וכן אגרות בנייה והיטלי ביוב. ניתן לבחור בין בנייה מרוכזת לבנייה עצמית. מחיר בית בשטח של 150 מ"ר בבנייה מרוכזת כ-640 אלף ש"ח .
בעצמון - יישוב קהילתי ותיק המונה כ-200 משפחות, הממוקם בקרבת המרכז הקהילתי ונושק ליער שגב, מוצעים 9 מגרשים בני חצי דונם, שנותרו למכירה בשכונה החדשה שהיא בת 46 מגרשים. מדובר במגרשים לבנייה עצמית עפ"י מבחר דגמים, כדי לשמור על אופי המקום. מחיר המגרשים 510 אלף ש"ח, כולל: תשלום למינהל, פיתוח תשתיות ציבוריות, פיתוח תשתיות המגרש כולל קירות תומכים ומסלעות, תכניות אדריכליות של הדגם הנבחר, אגרת ביוב, חיבור לחשמל והיטלים ואגרות נוספים.כל היישובים במשגב ממוקמים בראשי הרים, מה שמקנה להם נופים נהדרים, מזג אויר קריר ותחושה של מרחבים.
למשגב מערכת חינוך מהמצטיינות בארץ, כאשר אחוז גבוה מתקציב המועצה מושקע בחינוך, הן היהודי והן הבדואי. עד גיל 6 התינוקות והילדים נמצאים במעונות ובגני ילדים ביישובים. מגיל ביה"ס הם לומדים בבתי הספר המגוונים במשגב: בתי ספר "ירוקים" עם דגש על לימוד איכות הסביבה וטיפוח בעלי חיים, בי"ס משותף ליהודים וערבים, בי"ס אנתרופוסופי, בי"ס ממלכתי-דתי, בי"ס על-יסודי משגב - איכותי ששם דגש רב על חינוך לערכים.
מועצה אזורית משגב מקיימת מערך נרחב של הסעות לבתי הספר ולחוגים אחה"צ. באזור מרכז קהילתי עם פעילויות תרבות, מוסיקה ומחול, כולל מקהלה ולהקת מחול ייצוגית וכן מחלקת ספורט המתפעלת מתקני ספורט רבים, כולל בריכה ומטפחת ענפים של ספורט תחרותי שבהם יש למשגב הישגים יפים, כמו שחייה ואופני הרים. המרכז הקהילתי תורם רבות לאיכות החיים במשגב.
מבחינה תעסוקתית - חלק מתושבי משגב עובדים במפעלים בשני פארקי התעשייה המתקדמים: משגב וברלב , ובהם מאות מפעלים ועסקים פרטיים בתחומי התעשייה, התיירות והשירותים. כמו כן חלקם עובדים בהייטק או ברפא"ל בתוך או במרחק נסיעה לא גדול ממשגב, כאשר רבים אחרים מוצאים את פרנסתם כיזמים עסקיים ונותני שירותים בתחומי התיירות (צימרים, מסעדות ייחודיות), תחומים של איכות חיים (ספורט, רפואה משלימה, תזונה וכו'), יזמות תומכת איכות חיים (אמנות, עבודת יד בתחומים שונים כמו נייר, ברזל, כובעים, תכשיטים, ארכיטקטורה, גינון ועוד), יזמויות בתחום המלאכה והתעשייה (עבודות נגרות ייחודיות ועוד).
המועצה מסייעית לתושביה למצוא תעסוקה והיא מפעילה מרכז מידע לתעסוקה ויזמות שמרכז תחת קורת גג אחת מידע שוטף ומתעדכן לגבי דורשי עבודה, הצעות מעסיקים ומידע ליזמים. כמו כן מקיימת המועצה קורס יזמות לנשים בדואיות שכבר הניב, בין השאר, יזמות מקסימה של נשים בדואיות שעורכות סיורים וסדנאות בטבע במשגב (בשפה העברית), להכרת צמחיית האזור והשימוש בעשבים ברוח המסורת שלהן, להכנת מאכלים ולקידום הטיפוח והבריאות. תיירות הוא נושא שזוכה יותר ויותר לדגש במועצה אזורית משגב וזאת מתוך הבנה שלאזור זה יש להציע: נופים מרהיבים, מסלולי טיולים, אתרים היסטוריים (כמו יודפת העתיקה), אמנים וצימרים. לאחרונה הושקה תוכנית אב לפיתוח התיירות משגב-כרמיאל והאזור, שאמורה לתת תנופה כלכלית לאזור ולעודד את המסחר והשירותים, ליצור מקומות עבודה חדשים ולהסיר חסמים ליזמים בתחום התיירות.
פעולת הרחבת הישובים מתבצע מעשית על ידי חברה כלכלית בניהולו של גידי אהרוני, הפועלת להרחבת היישובים, עוסקת בפיתוח תשתיות ובנייה עם צוות מקצועי בתחומי הנדסה, ניהול פיננסי, שיווק ועוד, מפעילה מרכז מידע שעוסק במכלול ההיבטים של קליטת תושבים והתיישבות ביישובי משגב, מנהלת פרוייקטים עבור המועצה ומשמשת כקבלן אחזקה למינהלות אזורי התעשייה.