מה לעשות עם הכסף שנשאר מהחתונה ?

על פי סקר שנערך בחברה הבינלאומית למחקר וייעוץ אסטרטגי  VCELL  בקרב זוגות נישאים עולה כי ב – 70% מהמקרים, כספי החתונה שמתקבלים נשארים בחזקתם של הזוג הנישא, זאת משום ששני הצדדים (הורי החתן והורי הכלה) במרבית המקרים מממנים את עלות החתונה מתוך ידיעה כי כספי המוזמנים יהוו את החיסכון הראשון של הזוג הטרי.

מוטי ויזל הבעלים והמנכ"ל של VCELL מציין עוד, כי מהסקר עולה שהסכום הממוצע אשר נותר בידיי הזוג הנישא הינו בין 100 –80 אלף שקל בממוצע.

אז מה אפשר לעשות איתו ? "ובכן" – אומר ויזל" – דבר ראשון אפשר "לשרוף אותו", דבר שני אפשר לקנות איתו ודבר שלישי אפשר להשקיע אותו ".

"לשרוף אותו" - הכוונה הנה לקחת את הכסף ולהשתמש בו לירח דבש ארוך, לבזבז בקניות שאינן מספקות אותך לאורך זמן, או סיפוקים מיידיים.

"לקנות איתו"  - הכוונה הנה להשתמש בו כחלק מההון העצמי ההתחלתי בעת קניית דירה למגורים או לחלופין לערוך מסע קניות למוצרים וחפצים הנחוצים לבית, כמו: מוצרי חשמל, מוצרי שמע, ריהוט, ציוד למטבח, לאמבטיה וכדומה.

"להשקיע אותו" - הכוונה הנה להכניס את הכסף שנישאר מהחתונה לתוכנית חיסכון אטרקטיבית ונזילה, מסלולי השקעה סולידיים, עד לרגע המתאים בו יחליטו בני הזוג לממש את ההשקעה.  

אופציה נוספת (שבד"כ אינה מנוצלת וחבל !!), ע"י הזוג הטרי הנה רכישת דירה שלא לצרכיי מגורים מיידיים, אלא קניית דירה קטנה (ואפילו באזור הפריפריה),  לקבל בעבורה שכר דירה ולהשתמש בו לתשלום שכר דירה על מקום המגורים שבחרו לגור בו בשלב זה.

במצב זה עשוי הזוג ליהנות גם מהחזרי שכר דירה אשר משלמים בחלקם את המשכנתא, ואולי אף ליהנות בעתיד מעליית ערך הדירה שנרכשה לצרכי השקעה. אפיק זה עשוי להגדיל את ההון העצמי ההתחלתי של הזוג לטווח הארוך.