עונת המעבר

קניתם דירה חדשה, אבל הדרך לשם רצופה באינסוף עבודה? כך תמיינו ותארזו את חייכם במינימום מאמץ ותעבירו אותם בשלום, ואפילו בכיף, לכתובת חדשה

מעבר דירה הוא הזדמנות אולטימטיבית לשנות הרגלים או עיצובים שמאסתם בהם ולהיפטר ממאגרים של חפצי-עבר ומעודף פריטים לא חיוניים, לטובת בית אסתטי ופרקטי, כזה שעליו חלמתם שנים. מעבר דירה, בייחוד לדירה חדשה, יכול בהחלט להיות זמן נפלא לפתוח דף חדש ולהציג חזות אחרת – מסודרת, מאורגנת ועם טעם משובח במיוחד.

הזדמנות אמרנו? למרבה הצער, זו מתמוססת לרוב בבליל הביורוקרטיה, אשתו החוקית של תהליך מעבר הדירה, ובורחת יחד עם הכסף שחסכתם במשך שנים. וכאילו לא די באלה, ניתכות עליכם סוגיות קשות לפתרון: האם להתקין מזגן גם אם התקציב דוחק? אולי נתקין פרקטים בחדרים, כפי שתמיד חלמנו, או שמא נסתפק בינתיים בשטיח? ומה לגבי חדר ארונות חדש ומושקע במקום הארון הנוכחי? אלה הן חלק מההתלבטויות העלולות להדיר שינה מעיניכם, דבר שחשבתם שהשארתם מאחור בשיעורי המתמטיקה מהתיכון.

לפני שאתם שוקעים בעצב מיותר שמאיים להאפיל על ההתרגשות, דעו שאפשר להפוך את התהליך לחוויה נעימה, יצירתית ואפילו כיפית, שבה תוכלו לשלב את כל בני המשפחה. ברגע שתלמדו את החומר ותפרקו את התהליך כולו לגורמים, תוכלו לבצע את המטלות הפשוטות ולדלג בקלילות ובחן מעל המשוכה.

צאו מהבלגן

קצת לפני שאתם מקבלים את המפתח, אתם נדרשים לארוז את תכולת ביתכם, ובעצם את חייכם, בתוך קופסאות קרטון. איילת גרינברג, בעלת חברה לארגון ולסידור בתים "לצאת מהבלגן", שמעה לא פעם בעבודתה את המשפט "אני לא יכול לזרוק את זה, אני צריך את הכל", וגם את אחיו התאום, "אני אמיין כבר בבית החדש". גרינברג ממליצה לעבור על תכולת הבית מוקדם ככל האפשר, ואפילו להתחיל לארוז פריטים שאינם בשימוש מיידי, כדי להקל את משימת המיון והאריזה, פעולה שתקל גם את תהליך הפריקה וההתאקלמות בבית החדש.

רעיון נוסף שעשוי לסייע מאוד בהעברת תכולת הדירה ובשמירה על הסדר מבלי לאבד דבר, הוא לרכוש מדבקות צבעוניות גדולות שבעזרתן תוכלו לסמן את תכולת הקופסאות, לצורך זיהוין המהיר. לדוגמה, מדבקות בצבע אדום עבור המטבח, מדבקות כחולות עבור חדר האמבטיה ומדבקות צהובות עבור חדר המגורים (אפשר למיין כמובן לפי כל נושא אחר). נוסף על המדבקות כדאי למספר את הקרטונים ולציין בדיוק מרבי את תכולתן: ספרי לימוד, בגדי חורף של הילדים וכדומה. אל תשכחו להדביק את המדבקות ולסמן את תכולתן לפחות בשני צדדים נוספים של הארגז, כדי שתוכלו לאתר ארגז ספציפי גם כשהוא מונח בתחתית הערימה. סמנו על דף עמודות עבור חדרי הבית (לפי צבעי המדבקות) וציינו מה מכילה כל אריזה, לפי מספרה.

בדרך זו תוכלו לוודא בקלות ביום ההובלה שכל הקופסאות עשו את דרכן בבטחה ליעדן החדש, וגם למקמן בחדר המיועד להן ולהימנע מבלגן ומהררי ארגזים במקום אחד. דאגו להכין עותקים מהדף המפורט, שלא יאבד, ולסמן על הארגזים בחץ איזה צד צריך להיות מופנה למעלה.

 מסודרים. איך שומרים על בית מאורגן

• עצבו בבית חלל כניסה ורהטו אותו בשידה יפה עבור המפתחות ופריטי הדואר. הציבו בו אביזרי אחסון מתאימים עבור המעילים, התיקים והנעליים.

• הקפידו לשמור על מקום קבוע לכל חפץ ולהחזיר אותו לשם בתום השימוש. כך תוכלו להתרגל לסדר ולארגון ולהימנע מבית מבולגן ומוזנח.

• מתקן לסידור סכו"ם יסייע לכם למיין ביעילות את תכולתן של מגירות הבית ופריטים כמו תכשיטים, כלי כתיבה ואפילו עניבות.

• אם אתם מתעקשים לשמור בשם הנוסטלגיה על פריטים מסורבלים שתופסים מקום יקר וצוברים אבק, תוכלו להיפרד מהם פיזית מבלי לאבד את הזיכרון: צלמו את הפריט והציגו אותו בדרך מיוחדת, באלבום או במסגרת על הקיר. הצילום יעשה עמו חסד וישרת אתכם ואת ביתכם בצורה טובה יותר.

• שתפו את ילדיכם בתהליך המעבר ובאריזת תכולת חדרם. כך יוכלו לקחת חלק פעיל בהחלטה למסור ולתרום פריטים שאינם בשימוש, וכן באריזת חפציהם לפי סדר החשיבות שבו יש לפרוק אותם בבית החדש.


חמשת הדברים שכדאי לארוז מבעוד מועד

1. בגדים שאינכם לובשים בעונה הנוכחית.

2. כלי מטבח שאינם בשימוש יומיומי.

3. ספרים.

4. אביזרי נוי.

5. מצעים וכלי מיטה שאינם בשימוש.


עניינים נוספים שכדאי לסמן עליהם "וי"

• זכרו לתאם מועד רצוי, טרם הכניסה לבית החדש, עם חברת ניקיון והדברה.

• דאגו לשלם את החשבונות האחרונים במועד ולתאם עם ספקים מועד להתקנות מחודשות.

• הקפידו לעדכן בכתובתכם החדשה את כל הגורמים הרלוונטיים.

• מצאו פתרונות דיור זמניים לילדים ולחיות המחמד ביום המעבר.

• ארזו תיק לכל אחד מבני המשפחה, ממש כמו לחופשה, עם כל הפריטים ההכרחיים לפחות ליומיים: בגדים, מוצרי רחצה וכו'. אל תשכחו פריטים חשובים כמו המטען של הטלפון הנייד או הספר שהילד אינו יכול בלעדיו.

• כמו ביום החתונה, דאגו להצטייד בכסף מזומן לצורך תשלום טיפ לבעלי המקצוע.

• הצטיידו בכלים חד-פעמיים, בשתייה קלה (לכם ולמובילים) וגם במספר טלפון של פיצרייה קרובה, עבור הארוחות ביום המעבר.

החיים בקופסת קרטון

טיפים באדיבות "דוקטור סדר"

• דאגו לקבל הצעת מחיר מפורטת מחברת ההובלה, שתכלול הובלת כמות בלתי מוגבלת של ארגזים, פירוק הרהיטים והרכבתם בבית החדש וכל דרישה אחרת לפי צרכיכם. הקפידו להעלות ולסכם את הדברים על הכתב, וודאו כי יש לחברת ההובלה ביטוח מתאים.

• העדיפו לקבוע את מועד ההובלה לאמצע השבוע, בשעות הבוקר המוקדמות, כך תזכו להובלה על ידי צוות עובדים חיוני ורענן ותוכלו להספיק ולפרוק את הפריטים העיקריים בנחת וליהנות מסוף השבוע בבית החדש.

• אם ימי החופשה שלכם יקרים לכם, תוכלו להפקיד את מלאכת האריזה והפריקה בידי חברות מקצועיות, היכולות להציע גם שירותי מיון מוקדם וכן סידור ועיצוב של הבית החדש.

• חברת ההובלה אמורה לספק ארגזי קרטון כשבוע לפני ההובלה, גם אם בחרתם שלא להיעזר בשירותי האריזה שהיא מציעה. עם זאת, כדאי להצטייד בכמות גדולה של נייר אריזה, נייר עיתון, ניילון עטיפה ("פצפצים"), סרטי הדבקה, סכין יפני, טוש סימון ובמדבקות צבעוניות.

• למענכם (וגם לטובת המובילים), הקפידו לארוז פריטים כבדים או שבירים כמו ספרים וכלי אוכל באריזות קטנות, ופריטים קלים יותר (ככלי מיטה ובגדים) באריזות גדולות.

• הקפידו לסמן באופן בולט ארגזים שתכולתם שבירה.

• עטפו את כלי המטבח השבירים בניירות משי או עיתון, וכלים גדולים במיוחד בניילון "פצפצים".

• הקפידו לעטוף היטב מוצרים עם תוכן נוזלי העלול להישפך כמו בקבוקים, צנצנות או מוצרי רחצה.

• ארגז המכיל חפצים שבירים יש לרפד בתחתיתו במגבות ולמלא את החללים שבין הפריטים בנייר עיתון מקומט, כדי למנוע תזוזה שלהם בתוכו.

• תוכלו להיעזר בנייר גרוס מהמגרסה המשרדית כחומר אריזה לפריטים קטנים ושבירים, אלא אם כן אתם עובדים במקום שבו החומר הכתוב רגיש או מסווג כמובן.

• התקנתם בדירה רצפת פרקט חדשה? הקפידו לרפד אותה היטב בקרטונים או בקרטון גלי, כדי שלא תישרט או תיפגע.


תרמנו במשרד

המעבר מהווה, כאמור, הזדמנות מצוינת להיפרד מפריטים שאינם בשימוש. דאגו לתרום פריטים אלו (בעודם שמישים ותקינים כמובן) למקומות שישמחו לקבלם, כמו "בית השנטי", "ויצ"ו", "לתת", "פתחון לב", "מאיר פנים", או לפרויקט האינטרנט השיתופי "אגורה".

 קרן איתן, בעלת חברת "בלגן" לארגון וסידור הבית, מוסיפה כי חשוב לזכור שלנתינה ערך אנושי ואקולוגי כאחד. התרומה תעזור לכם להיפטר מעודף חפצים או מכאלה שלא יתאימו לבית החדש, תסייע לנזקקים ותצמצם את ערימות האשפה. הנה חמש עצות שיסייעו לכם להיות נדבנים:

1. תרמו בגדים שלא לבשתם יותר משנתיים (אך הם עדיין במצב טוב).

2. תרמו בגדים שאינם מתאימים למידותיכם.

3. תרמו ספרים שלא תקראו שוב.

4. שמרו על סטים שלמים בלבד של כלי בית ותרמו את כל הכלים הבודדים (וכמובן לא את מה שסדוק או שבור, כי אז הכתובת היא פח האשפה).

5. הילד קיבל צעצוע חדש? הרגילו אותו לתרום פריט ישן במקום.

 

 

הכתבה פורסמה במקור באתר ביתINFO